Co je solární teplovzdušný kolektor?

 

pohoda vínečkoTeplovzdušný solární kolektor je zařízení sloužící k výměně vzduchu, vysušování a alternativnímu přitápění. Využití najde v obytných prostorách, víkendových objektech, výrobních a skladovacích halách, garážích, dílnách, kancelářích atd. Přínosem je především celoroční bezplatné využití sluneční energie.

 

Kolektor vhání venkovní ohřátý přefiltrovaný vzduch do objektu. Tím vytlačuje vnitřní vlhký vzduch pryč. Slouží především k výměně vzduchu, vytlačování negativních látek (radonu, CO2, …) snižování vlivu syndromu nedravých budov a alternativní formě temperování a nahřívání vnitřních konstrukcí s akumulační povahou.

 

Výkon kolektoru o velikosti 1 m2 při optimálním osvitu je 300 kW tepelné energie za rok. Energie ze slunce je zdarma. Vzhledem k investici (pořízení kolektoru + životnost 30 let, údržba)se jedná v přepočtu o náklad asi 500 Kč ročně. Za 500 Kč dnes nepořídíme ani průměrný nákup. Z tohoto pohledu se větrací kolektor s přidanou hodnotou tepelného zisku rozhodně vyplatí.

 2020-03-18_200736

Teplovzdušný solární panel (kolektor) je každopádně přínosem pro každou nemovitost.

Můžete si vybrat z naší nabídky ZDE.

 

 

 

Teplovzdušný solární kolektor – využití:

 

► bezplatná sluneční energie po celý rok ► tichý chod ventilátoru
► podpora vytápění ► nulové provozní náklady (bez elektrické přípojky)

 

V případě možných otázek je nejsnazší obrátit se na odborníka v daném oboru nebo si blíže prostudovat zde uvedené informace.


Nejčastější otázky a odpovědi k solárním teplovzdušným panelům si dále můžete přečíst ZDE.

 

Přesun popisu kategorie nahoru