Jakou zvolit rekuperaci do dřevostavby?

Rekuperace do dřevostavbyDřevostavba stejně jako jakákoliv jiná stavba vyžaduje kvalitní větrání. Pokud byt či dům není dostatečně větrán, dostaví se brzy nežádoucí efekty. Vlhkost a vydýchaný vzduch negativně působí na naše zdraví. Dnešní moderní technologie nám pomáhají zlepšit stav našich domovů.

Pro větrání můžeme využít buď centrální nebo decentrální rekuperaci do dřevostavby.

Centrální rekuperace je větrací jednotka, která bývá obvykle umístěna do technické místnosti. Z ní vedou rozvody vzduchu do jednotlivých místností. Větrací jednotka je prostorově objemná a proto je její umístění do stavby potřeba naplánovat, a to již ve fázi projektu. Centrální rekuperace zabírá opravdu mnoho místa, a to, jak všichni víme, by se dalo využít určitě efektivněji. Každý čtvereční metr podlahové plochy, který v domě být nemusí, představuje úsporu nákladů. 

V případě novostaveb (a dřevostaveb obzvlášť) je decentrální rekuperace elegantnějším a levnějším řešením. Jsou nenápadné, tiché a jejich údržba je jednoduchá

Rekuperace dřevostavby

 

Firmy, které staví dřevostavby, často volí pro řízené větrání kvalitní decentrální větrací jednotky německého výrobce SEVentilation. Jedná se o kompaktní systém decentrálního větrání. Díky pohodlnému ovládání z jednoho místa je mezi uživateli oblíbený. Větrací jednotky jsou uloženy v potrubí, které je usazené do obvodové stěny větraných místností bez tepelných mostů. Jsou tak skryté a nezabírají další místo. Svým příjemným designem neruší ani v interiéru, ani na fasádě domu.

 

Větrací jednotky SEVi 160 se zpětným ziskem tepla jsou ideální pro zajištění větrání v dřevostavbách.  Jejich využití snižuje energetickou náročnost domů. Pozitivně ovlivňuje povinná kritéria pro výstavbu domů s téměř nulovou spotřebou energie. Při instalaci jednotky SEVi 160 můžete navíc čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám. Rekuperační jednotky SEVi 160 jsou vhodné nejen do dřevostaveb, ale i do všech domů a bytů, které se potýkají s nedostatkem místa. 

Plánujete do vaší dřevostavby umístit rekuperační jednotku? Potřebujete poradit jakou rekuperaci zvolit?   Kontaktujte nás. 

Přesun popisu kategorie nahoru