Program ventilace vyhlášený Letištěm Praha a.s.

 

Letiště Praha zavádí toto doplňkové protihlukové opatření, jenž jde nad rámec legislativních povinností, jako jedno z mála na světě! A naše společnost je zařazena na seznamu ověřených dodavatelů.

Co je cílem programu?

Cílem Letiště Praha a tohoto programu je snížit dopad hluku z leteckého provozu ve vnitřním chráněném prostoru nemovitosti, a to díky instalaci ventilací, tedy systému nuceného větrání se zpětným získáváním tepla (tzv. rekuperace). Podporovány jsou jak centrální tak decentrální jednotky.

Pro koho je program určen?

mapa_letisteProgram je určen pro 100% vlastníky nebo 100 % spoluvlastníky nemovitostí (fyzická i právnická osoba), ve vymezeném území. 
Do programu jsou zařazeny obce

  • Horoměřice,
  • Jeneč,
  • Kněževes 
  • Dobrovíz
  • Městská část Praha – Přední Kopanina,

protože jsou nejvíce zasaženy hlukem z leteckého provozu, nacházejí se v Ohraném hlukovém pásmu Letiště Praha/Ruzyně

Části uvedených obcí které se nacházejí mimo OHP nárok nemají.

 

Jaká je výše finančního příspěvku?

Letiště Praha proplácí:
100 % uznatelných nákladů formou příspěvku, do výše od 60 do 292 tisíc korun, v závislosti na zvoleném technickém řešení a počtu vybavených místností.
Příspěvek je poskytován formou daru.Příspěvek je proplácen po dokončení realizace instalace ventilací. Žadatel Programu ventilace si tak hradí náklady nejdříve z vlastních finančních zdrojů.

Pro více informací o programu nás neváhejte kontaktovat, buď telefonicky na  tel: +420 725 632 460 nebo e-mailem: info@rekuperaceobchod.cz

Zaslat nám můžete také nezávaznou poptávku ZDE.

 

Přesun popisu kategorie nahoru